Hudtips for det nye året!

Et nytt år er her og kanskje er det på tide å ta ekstra vare på seg selv! Men det er vanskelig å finne frem i denne jungelen av behandlinger og produkter. Hele tiden dukker det opp nyheter som lover gull å grønne skoger, og det er lett å bli forvirret. Men hva er det som faktisk fungerer, og hva passer til din hud?

Vi er alle unike, med forskjellige ønsker og mål for huden vår. Noen ønsker å redusere kviser, andre ønsker mer fuktighet og glød. Ulike hudtilstander krever ulik behandling. Og når man først skal investere i huden er det greit å velge det som er riktig for deg.

Kjemisk peeling

Kjemisk peeling er en «kjent» behandling for mange. Denne behandling har blitt utført i mange år. Ordet peeling betyr bokstavelig talt å ”fjerne det ytre hudlaget”. Ved hjelp av stabiliserte fruktsyrer, melkesyrer og vitaminsyrer vil regenerative mekanismer aktiveres i de ulike lagene av huden. Virkestoffene har lavere pH-verdi enn hudens egen og vil derfor skape en kontrollert skade som fremmer produksjon av ny hud. Kjemisk peeling kan blant annet forbedre akne, fet hud, pigmenteringer, linjer og noen typer inflammasjon. Dette kan gjøres som en enkeltstående behandling for glød, eller som en kur (3 – 6 ganger) for å jobbe med en hudtilstand. En fin behandling for å «kickstarte» huden.

Mesoterapi

Ordet mesoterapi betyr «det midtre laget» i huden – og med denne behandlingen stimulerer man nettopp der. Mesoterapi er blitt brukt som en hudbehandling siden 1952 og er en anerkjent metode over hele verden. Det finnes ulike produkter og metoder, men målet er alltid det samme: plassere riktige ingredienser i riktig hudlag for å behandle ulike hudtilstander. Man injiserer blant annet: vitaminer, aminosyrer, antioksidanter og hyaluronsyre i mikrodråper inn i huden med bittesmå nåler. (Dette er ikke en injeksjonsbehandling som må forveksles med hyaluronsyre-filler.) Hudtilstander som kan forbedres med mesoterapi er blant annet; tørrhet, linjer, pigmentering, hårtap og cellulitter. Behandlingen bør gjøres i gjentatte økter (2 – 8 ganger) over et gitt tidsrom for best resultat. Ingrediensene som tilføres huden vil aktiveres i flere uker i etterkant av behandling – og resultatet av en kur vil derfor være langvarig. Mesoterapi tilfører huden en masse gode ingredienser den ellers ikke har tilgang på. Perfekt for deg som ønsker å revitalisere huden.

Microneedling

Microneedling er en mer dyptgående behandling – passer for deg som ønsker å jobbe med oppstramming, rynker og arr. Behandlingen utføres ved at mikroskopiske sterile nåler penetrerer huden tusenvis av ganger. Nålene justeres etter hvilken problemstilling man skal jobbe med. Hyaluronsyre-gele blir påført før behandling – og needles ned i huden for fuktighet og revitalisering. Penetreringen av hudoverflaten fører til at huden reparerer og gjenoppbygger seg selv ved å danne nye elastin- og kollagenfibre. Huden får tilbake tapt spenst og fylde – og reduserer dermed fine linjer og rynker, synlige arr, store porer og strekkmerker. For å jobbe med hudtilstander anbefales en kur (3 – 8 ganger) hver 4. uke, og kan deretter vedlikeholdes 1-2 ganger per år.

Skinbooster

Skinbooster er en behandling som gjenfukter huden på dypet. Ved å injisere mikrodråper med hyaluronsyre-gele rett under huden, kan man forbedre hudens kvalitet og fuktighetstbalanse. Hyaluronsyre har en sterk fuktbindende egenskap og passer derfor utmerket for tørr og dehydrert hud. Behandlingen kan utføres i ansikt, hals, decollete og på hender.

For å jobbe med alle hudlagene – kan de overnevnte behandlingene gjerne kombineres, avhengig av hva man ønsker å jobbe med. Ved å få skreddersydd en individuell plan kan man effektivt komme i mål med det man ønsker. Gode hjemmeprodukter med aktive ingredienser som bla. vitaminer, antioksidanter, retinol og hyaluronsyre kan være nødvendig for å nå målet. Det finnes altså mange ulike behandlinger og ingredienser, så en individuell plan tilpasset din hud er viktig for best resultat – ingen har like forutsetninger. I verste fall kan man oppleve en negativ virkning om feil behandling eller produkt benyttes.

Ønsker du å booke en konsultasjon? Klikk her.

Tlf: 413 65 739